Jul 18

Bantuan Khas Kewangan Tahun 2014 Kepada Individu Lantikan Contract For Service

Untuk makluman, Kerajaan telah bersetuju untuk memanjangkan pemberian Bantuan Khas Kewangan Tahun 2014 kepada Individu Lantikan Contract For Service.      Sehubungan itu, Perbendaharaan memohon kerjasama Jabatan Akauntan Negara Malaysia untuk mengambil tindakan segera ke atas kelulusan berkenaan supaya Bantuan Khas Kewangan berkenaan diterima oleh individu lantikan Contract For Service sebelum sambutan Aidilfitri.

Bersama-sama ini dikemukakan salinan surat kelulusan berkenaan yang ditandatangani oleh Y. Bhg. Tan Sri Ketua Setiausaha Perbendaharaan untuk tindakan dan perhatian pihak puan.

Sekian, terima kasih.
Bahagian Dasar Saraan dan Pengurusan
Perbendaharaan Malaysia

Jul 18

Penutupan Server eSPKB dan eTerimaan

MAKLUMAN

Adalah dimaklumkan server eSPKB dan eTERIMAAN akan dihentikan pada 18/07/2014 (Jumaat)  mulai jam 6.00 petang hingga 9.00 pagi 19/07/2014 (sabtu), penutupan ini adalah untuk kerja – kerja penyelenggaraan elektrik. Sehubungan dengan itu, semua aktiviti di eSPKB dan eTerimaan hendaklah dihentikan dalam tempoh tersebut. Sistem dijangka akan berfungsi semula mulai 9.00 pagi 19/07/2014( Sabtu)

Segala kesulitan yang timbul amat dikesali

Terima kasih

Pengarah

JANM Negeri Selangor

Jul 16

Pembayaran Gaji Kontrak dan Pekerja Sambilan Harian (PSH) Julai 2014

Dengan kedatangan cuti perayaan Hari Raya Aidilfitri pada 28 Julai 2014, Jabatan ini membenarkan pembayaran gaji bagi Anggota Kontrak dan Pekerja Sambilan Harian (PSH) yang dibayar di luar Sistem Payroll GFMAS dibayar mulai 22hb Julai 2014 bagi tempoh perkhidmatan 1hb Julai 2014 – 18hb Julai 2014 sahaja.

Sila rujuk ANM(SEL)G.01/01 Jld.5(105) bertarikh 14 Julai 2014 berkenaan.

Jul 14

Salam Ramadhan

SELAMAT MENJALANI IBADAH RAMADHAN

KEPADA SEMUA MUSLIMIN DAH MUSLIMAT

Gandakan Ibadah, Rebutlah Malam Lailatul Qadar

Jul 09

1Pekeliling Perbendaharaan (1PP)

 Tuan/Puan,

Dimaklumkan bahawa Kementerian Kewangan Malaysia telah mengeluarkan 1Pekeliling Perbendaraan bertarikh 19 Jun 2014 yang berkuatkuasa mulai 3 JULAI 2014 dan dengan ini, semua Pekeliling, Surat Pekeliling, Pekeliling Kontrak dan Surat Arahan Perbendaharaan yang dikeluarkan sebelum ini adalah dibatalkan.

Surat Pekeliling :  Pekeliling_Perbendaharaan 

Untuk maklumat lanjut sila layari laman web Kementerian Kewangan di www.treasury.gov.my

Jul 04

Pekeliling Perkhidmatan Bil.1 Tahun 2014 Bantuan Upah Jahit

Pekeliling perkhidmatan ini bertujuan melaksanakan keputusan Kerajaan mengenai pemberian Bantuan Upah Jahit. Ia adalah sebagai ganti bayaran balik upah jahit kepada pegawai Perkhidmatan Awam di bawah agensi yang mendapatkan kain serta mengagihkan kepada pegawai bagi menguruskan sendiri jahitan dan membuat tuntutan bayaran balik yang disokong dengan resit.

Sila rujuk : pp012014

Jul 02

Pindaan Garis Panduan Perbelanjaan Secara Berhemat Bagi Mengurangkan Perbelanjaan Awam

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,

 YBhg. Dato’/Tuan/Puan,

Dimaklumkan Surat Pekeliling Perbendaharaan (SPP) Bil.4 Tahun 2014, Pindaan Garis Panduan Perbelanjaan Secara Berhemat Bagi Mengurangkan Perbelanjaan Awam telah dikeluarkan hari ini (rujuk spp042014).

Sehubungan dengan itu mohon kerjasama YBhg. Dato’/Tuan/Puan agar dapat memaklumkan kepada semua PTJ di bawah seliaan melalui buletin eSPKB dan portal masing-masing untuk mengambil tindakan SEGERA ke atas para 3.1 Imbuhan Tetap Keraian (JUSA C dan ke atas) SPP Bil.4/2014. Sila rujuk para 3 Pekeliling Perbendaharaan Bil.2/2014 (rujuk : pp022014) untuk peratus pemotongan imbuhan tetap keraian pegawai kanan kerajaan yang terlibat.

 

Sekian, terima kasih.

 

-SYALINNA MAJID-

Ketua Penolong Pengarah Kanan
Bahagian Pengurusan Operasi Pejabat Perakaunan

Jul 01

Sumbangan / Bantuan BERKAT Untuk HariRaya AidilFitri 2014

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,

 

YBhg. Dato’/Tuan/Puan,

 

Mohon jasabaik dan kerjasama YBhg. Dato’/Tuan/Puan sebagai agen BERKAT agar dapat mewar-warkan mengenai sumbangan/bantuan perayaan Hari Raya Aidilfitri 2014 kepada pegawai di bawah seliaan masing-masing. Sumbangan/bantuan hanya diberikan kepada ahli yang susah dan anak kepada ahli yang telah meninggal dunia yang berumur tidak lebih 18 tahun dan masih di bawah tanggungan penjaga. Adalah diharapkan pegawai yang layak di bawah seliaan YBhg Dato’/Tuan/Puan agar memohon sumbangan/bantuan ini. Permohonan yang lengkap perlu dikemukakan kepada Setiausaha BERKAT, Puan Eba Juiata binti Hj Taib (eba.taib@anm.gov.my/03-888821035) selewat-lewatnya pada 9 Julai 2014 (Rabu) bagi membolehkan ahli mendapat sumbangan/bantuan sebelum Hari Raya Aidilfitri.

 

Sekian, terima kasih.
 

-SYALINNA MAJID-
Jawatankuasa Promosi
Badan Kebajikan Perkhidmatan Perakaunan Jabatan Akauntan Negara Malaysia (BERKAT) mysha@anm.gov.my

03-88821624/0133626466

Jun 24

Syabas & Tahniah Warga JANM Negeri Selangor

Untuk makluman, bermula tahun 2013, sijil penghargaan akan diberikan kepada Bahagian JANM/Pejabat Perakaunan yang mendapat penarafan Cemerlang dalam Pengauditan Pengurusan Pejabat.

 Bagi suku tahun pertama tahun 2014,  Pejabat yang mendapat penarafan CEMERLANG adalah JANM Negeri Selangor.

Pengauditan Pengurusan Pejabat Bahagian Pengurusan Audit Dalam Berdasarkan Kaedah Risk-Based Auditing Pada 10 hingga 14 Mac 2014

 Syabas dan Tahniah diucapkan kepada semua Warga JANM Negeri Selangor.

 

DATUK  WAN SELAMAH BINTI WAN SULAIMAN
AKAUNTAN NEGARA MALAYSIA

Jun 24

BERKAT

BADAN KEBAJIKAN PERKHIDMATAN PERAKAUNAN
(BERKAT)

 Pengarah Negeri,Jabatan Akauntan Negara Malaysia,

Pengarah Cawangan Jabatan Akauntan Negara Malaysia,

Ketua Akauntan,  Jabatan Mengakaun Sendiri,

Bendahari Negeri,

 

Y.Bhg. Tan Sri/Datuk/Dato’/Datin/Tuan/Puan,

BANTUAN KEPADA AHLI BERKAT

Dimaklumkan bahawa BERKAT ditubuhkan bertujuan untuk menjalan aktiviti kebajikan kepada ahlinya meliputi pemberian sumbangan kepada ahlinya yang layak. Sila rujuk surat ;Surat_Keahlian_Berkat

Mohon Kerjasama Y.Bhg. Tan Sri /Datuk /Dato’ /Datin /Tuan /Puan untuk memastikan,  pegawai bawah seliaan mengisi ; Borang Keahlian Berkat .  Borang ini hendaklah diisi oleh pegawai yang mula dibuat potongan gaji mulai tahun 2014 dan yang masih belum menjadi ahli BERKAT.

Garis Panduan adalah seperti  di Lampiran A

Jadual Penghantaran Borang Permohonan Sumbangan di Lampiran B

Semua Permohonan hendaklah menggunakan borang di Lampiran C

Pengesahan Sumbangan; borang_bayaran_sumbangan

 

Sekian, terima kasih,

 

“BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”

“Inovasi & Integriti Merealisasikan Perakaunan Akruan”

Saya yang menurut perintah,

 

DATUK WAN SELAMAT BINTI WAN SULAIMAN

Pengerusi, BERKAT

Tarih : 13 Mac 2014

Older posts «